Welkom bij Skateclub Amsterdam
Skateclub Amsterdam is een ongeorganiseerde groep mensen die in de zomer op dinsdagavond recreatief gaat skaten. In voor- en najaar rijden we soms op zondagmiddag. Elke keer bedenken we een andere route in en rond Amsterdam. Deelname is gratis en iedereen die zin heeft om te skaten kan gewoon komen!
Zie verder bij de FAQ.
Skatelog
 

Dit blog is verplaatst


Deze blog bevindt zich nu op http://skatelog.skateclub.nl/.
Je wordt binnen 30 seconden automatisch omgeleid, maar je kunt ook hier klikken.

Als je een abonnement op een feed hebt, kun je dit bijwerken op
http://skatelog.skateclub.nl/feeds/posts/default.
 

De winterslaap is over, Skateclub staat weer op de wielen.

Ola Skatematties!

Skateclub is weer begonnen en we hebben al 2 dinsdagavonden heerlijk weer gehad en 2 mooie routes mogen rijden. De winterslaap is over! De wielen worden gerond.

6 april begonnen we met een route vanaf A'dam Noord naar Waterland. De opkomst was top, en we kregen oude en nieuwe skaters, zoals bijvoorbeeld Marloes mee. Het tempo waar ik zelf van overtuigd was dat die wat lager zou zijn zat er stiekem toch goed in. Onze Coen had duidelijk de smaak te pakken met zijn 100mm wielen. Hij ging inderdaad "radical" harder ;) maar zoals in de discussiegroep ook aan bod kwam we blijven op elkaar wachten op verschillende punten. Zo blijft het voor iedereen leuk. Een korte napret bij Cafe De Pont waar we net in donker aankwamen. Gelijk ging de oude garde aan de slag voor een route voor 13 april....

13 april stond een heel wat kleiner rondje op een heel wat langzamer tempo op de kaart. Frank begeleidde ons,vanuit de achterhoude, door het Vondelpark van park naar park. Hier werd elk kruispunt overlegd welke kant we nu opgingen. Ineens waren we weer terug in Vondelpark waar we ons nog even mochten uitleven over het superasfalt dat daar nu overal ligt. Ik ben verwend en mijn wielen worden toch elke keer weer blij van glad asfalt. Uitdagend wegdek mag, maar dan wel met tegenpresetatie van mooi routes. Suzan heeft de uitspraak van deze avond gemaakt; " Vrijwillig is niet vrijblijvend". Zij zal ons dus verrassen met een mooie (stads)route voor 20 april. Hou de discussiegroep in de gaten.

Ik zeg "tot skates"!
 

Wanneer gaan we weer skaten

Oh wat een vreugd! Er is buiten bijna geen sneeuw meer te bekennen. Als nou de zon zich nog liet zien, de straten watn droger worden dan kunnenn we weer gaan rijden!

Iedereen wil ik langs deze weg nog de beste skatewensen doen voor 2010. Dat we ook dit jaar samen weer wekelijks een leuk tocht skaten met mooi weer en leuke Napret.

Clara en Nophert zijn volle goede moed op 1 Jan.2010 al meegereden met de FNS, gelijk ook de laatste tot nu toe want het wegdek werd een beetje te uitdagend soms. Misschien hadden we het kunnen raden met een spekglad Vondelpark en maar 4 skaters en verder alleen maar blockers.

Frans, Kirsten en Stephan hebben de hele winter getraind op die andere dingen (schaatsen) en hebben afgelopen weekend een alternatieve 11stedentocht gereden op de Weissensee. Hoe zou het hen zijn vergaan.

Kortom kriebelt het niet bij jullie om weer eens te gaan rijden? Bij deze dan de oproep, haal je skates uit de kast, maak je wieltjes schoon en pak je agenda. Ook dit jaar rijden we weer op de dindag.
Er staan genoeg leuke skate tochten op stapel! En natuurlijk wekelijks (al is het elke x een gok of het doorgaat) de FNS.

Hoop jullie snel weer te treffen op de skates,
 

Snertskate 2009 (12 december)

Gister 12 december opende de dag met een prima zonnetje en konden we zowaar in Amsterdam een blauwe lucht ontdekken tussen een aantal wolken. Super! Dit betekent dat we naar Hoevelaken/Nijkerk konden gaan om de Snertskate te rijden.
De "oude garde" van 2008 was present; Nienke, Bart en Nophert. Nophert en Clara waren redelijk op tijd gearriveerd omdat we kans zagen de file op de A1 redelijk te vermijden. Stephan en Robert en bijrijders waren iets minder gelukkig. Al met al lukte het ons nog net om 14 uur (hal uur later dan de startschot) te vertrekken. Op ons gemakje hebben we het landschap in het kippenland bekeken. Af en toe een stopje voor een foto, een krentenbol of een watertje. Ook dit jaar kwamen de hertjes, buffels en ander "wild" aan ons voorbij. Aangezien Frans en Stephan trainen voor de alternatieve 11stedentocht op de Weissensee werden sommige stukken iets harder gereden. Na mijn trauma van vorig jaar dacht ik met de mannen mee te rijden. Was ik even blij dat die allebei de dag ervoor al afgepeigerd 75 rondjes op de Jaap Edenbaan hadden gedaan. Nu lag het tempo op een net wel/net niet haalbaar nivo voor mij. Lekker achter of Stephan of Frans in lange slagen over het asfalt. Wel als een puffende kameel maar goed. Ademhalen blijft lastig!Onderweg werden we net als vorig jaar, verblijdt met een goede kop snert. Nienke kreeg een vega tomatensoepje. Ik, denkende dat ook Clara geen worst eet, schepte lekker mee in haar schaaltje soep en at alle worst eruit. Zegt ze daarna "het enige wat ik dan wel lekker vind is de worst" Fijn weer, daar stond ik dan met een mond voor lekkere unoxworst! Na deze pauze hadden we nog zo een 12 km te gaan. Hups in de wielen. dit stuk werd hard gereden met Frans, Bart en ik. Denkende dat Stephan achter me reed, wilde ik niet opgeven en ging “mind over matter” verder. We besloten om toch even te stoppen omdat we de rest van de groep echt nergens meer konden spotten. Na enge tijd drong toch door dat ze allemaal de route hadden ingekort. En inderdaad eenmaal aangekomen bij Mijnten zaten ze daar al gezellig achter een kopje glühwein en een stuk cake of krentenbrood. Nou ook goed. De Skateclubbers hebben het toch maar weer volbracht. Een goede verrassing was dat Robert weer in ons midden was. Die heeft ook moeten bikkelen. Skaten is toch wat anders dan een trans-Atlantische tocht in een zeilboot! Je beenspieren worden nou niet echt getraind daar op het water. Dus mijn grote bewondering voor deze tocht gaat uit naar Robert, niet de snelste maar wel een doorzetter.

Labels: , ,

 

Haarlem Night Skate 2010 data.

Haarlem Night Skate 2010 data bekend!
We zien elkaar zo bijna een aantal keer per week en ineens door regen, donkerte en ander geneuzel houdt het skaten even "low profile". Maar er gebeurt nog genoeg in het skaten. Paar van ons schaatsen samen en hebben plannen om de 11stedentocht op de Weissensee te rijden (good luck!), sommigen zijn ingeloot (of uitgeloot) voor de enige echte Friese 11stedentocht. Anderen zijn weer bezig met het plannen van leuke trips in 2010 voor Skateclub en aanverwante skate-matties. En natuurlijk is er af en toe nog de FNS.

Om alvast in je agenda te zetten hier de, net bekende, data van de Haarlem Nightskate:
Aftrap: 2 mei
Nightskates:19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni en 14 juli
Zondagmidagskate: 1 augustus,
Nightskates: 11 augustus en 25 augustus
Sluiting met de White Skate:11 september

En niet vergeten 12 december de Snert Skate in Nijkerk.

Tot dan!
 

FNS 23 oktober!

Goedenacht Skate Matties
("gutenacht meine Freunde, es ist Zeit fur mich zu gehen, was ich noch zu sagen hatte ......")

Ik denk dat de laatsten op weg zijn naar huis nu na weer een fijne FNS.
Voor mij bijna een maand geleden dat ik op de skates mocht staan. Gelukkig was dit een FNS die eindelijk weer doorgang had en waar ik weer eens voor in NL was! Met mijn oude overleden skates, een verzwikte enkel en een brak lijf heb ik me gehaast naar het Vondelpark.
In het Park kwam ik de bekende Skateclub gezichten weer tegen. Natuurlijk mijn fijne skate mattie Nienke met wie ik dit voorjaar zoveel mocht skaten, Clara die dit jaar aanschoof en mijn super-roomie was in Parijs, Andreas na ParijsPlage bij Skateclub aangeschoven en natuurlijk de harde kern aanwezig met Suzan. En niet te vergeten de 2 echte schaatsers Frans en Stephan. Beide strak in pak weer (net als ik). Frans met toch een paar hele flitsende snelle skates (of zijn dat nu juist skeelers?).
Ach al met al ik was erg blij om jullie weer te zien en weer (samen) te mogen skaten.

Andreas was afgelopen dinsdag jarig, maar aangezien we niet onze vaste Skateclub avond meer hebben , konden we het ook niet vieren. Dit hebben we dan even ingehaald bij Gommels Proeflokaal waar we na de FNS even een paar Paulaners (ik natuurlijk gewoon cola) hebben verorberd. Hier werd nog gezongen op hollandse 100% NL muziek, wij onze kennis van de duitse hits voor Andreas te gehore brachten en zowaar hebben gedanst met skates aan. Suzan riep al sinds 11 uur dat ze zo naar huis moest maar al met al stond juist zij nog "zwingend" op de dansvloer toen wij ons kloffie weer voor de nachtelijke tocht naar huis aantrokken. Het is duidelijk Suzan MOET mee volgend jaar naar Parijs. De mexicaanse toko waar we toen hebben gedanst is aan haar zeker gewaagd!

Komende winter worden de plannen gesmeed voor:
- Weekend Skaten op Texel
- Weekend Skaten in Zeeland
- Weekend Skaten in Wenen
en natuurlijk schuiven we aan bij Lex voor een weekend Parijs.

Dus als we deze winter weinig skaten dan weet je tenminste waar je naar uit kan kijken vanaf komend voorjaar 2010. Nu alleen nog iemand vinden die het organiseert?

Met deze wijze woorden en vage beloftes jump ik nog even om 02:28 onder de douche en kruip lekker in mijn voorverwarmde bedje.

Slaap lekker en tot de volgende skate
 

Het is weer dinsdag en weer droog.

Het is weer dinsdag en weer droog. Omdat ik de vorige skatetocht moest missen ben ik helemaal blij dat ik deze weer kan rollen. Ach, de schade was wel ingehaald door de FNS en de SAS van de autoloze zondag. Zowel Suzan als ik hebben er een kleine herinnering aan overgehouden. Blauwe plekken en een paar schaafwonden. Beetje te dichtbij kennisgemaakt met het asfalt. Things happen!

Vanavond is dan de tweede Wild Tuesday Skate? Of was het beter gezegd een Culturele Stadsroute. Maakt niet uit, het was gewoon weer een leuke dinsdagavond met Skateclub! We begonnen in de Vondeltuin vanwaar Stephan en Frans ons door de stad loosden. Heerlijk over de fietspaden beetje over de weg en vooral rondkijken. In Zuid kwamen we langs de beeldenroute. Eerst konden we een blik werpen op het Vrouwelijke Café waar je zonder zorgen een vrouw mocht betreden las Lex ons voor van het bordje. We eindigden dan met een rijtje Olifanten in allerlei kleuren en standjes langs het Museumplein. Terug in het Vondelpark een kleine aanvaring met een dronken fietser. Tsja bellen, fietsen, dronken zijn en zomaar zonder kijken voor een skater afslaan is niet uitnodigend voor een gezellig praatje. Maar ach het is Amsterdam, het is ook net zo hard weer vergeten.

De Napret houden we in Café Proef, de hang-out van de harde kern” van de FNS of was het nou de die-hards. Lekker belangrijk, de biertjes smaken er goed. Lies trakteert ons op een drankje nu haar boek eindelijk klaar is. 19 oktober ligt het in de winkel (of kwam het van de drukker). Nienke skate nog een paar rondjes door in het Vondelpark. Lex verhaalt ons nog even op zijn ervaringen op date-feestjes, waar allerlei soortgelijke verhalen loskomen. Wat is single zijn toch grappig. Gelukkig dat we genoeg avonden kunnen vullen met skaten.

Hopelijk allemaal weer tot volgende week. Het wordt steeds vroeger donker, skate veilig, zorg dat je zichtbaar bent en zorg voor goed licht.
 

Appeltaart

Vanaf mijn opnieuw ingerichte slaapkamer schrijf ik dan het skatelogje van deze week. Maar ik was helemaal niet mee! Dus beetje lastig weer. Lang zat ik te tubben of ik toch niet stiekem wel zou gaan. Maar Waterland zonder enige verlichtte wegdek, 23 km, bewolkte lucht en de heel dag miezerweer maakten de beslissing makkelijker dan normaal, zeker in de combinatie dat ik al 2 dagen ziek thuis ben.

Maar ik vermaakte me tijdens de dutjes door in de namiddag met het maken van een appeltaart. Ik volgde in de mail dat de ene na de andere de tocht voor vanavond afzegde op een paar na. Als stimulans dacht ik ze dan uit te nodigen, als het skaten toch niets zou worden om taart te komen proeven. En ja hoor zo tegen 19:45 werd er ineens aangebeld. Daar stonden Lex, Frans en Stephan in skate-outfit op de stoep!

Hun skate verhaal is door Lex verwoord als volgt:

“Omdat de geplande Waterlandtocht niet doorging, hebben Stefan, Fransen ik een lekkere wilde skatetour gemaakt door Amsterdam! De eerste Tuesday Wild Skate. Heerlijk raggen door de straat, ons nauwelijks drukmakend over het wegdek.
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=355834
DIT is de oorsprong van alle georganiseerde nightskates; zo zijn die allemaal ontstaan. Een groepje skaters dat als een wilde door de stadramt! De pauze vond plaats in het penthouse van Nophert in het Westerpark.Wij hebben daar heerlijk appeltaart (niveau "Winkel") gegeten.Waarvoor dank. Het verbindingsstuk dat je mist aan deze track, de Stadhouderskade,hebben we wel gedaan: ik vooraf, Stefan en Frans achteraf. Waarom niet vaker in de winter een dergelijke Wild Skate rijden?
Het is echt kicken.”


En ik geef Lex helemaal gelijk!!!!!! Volgende keer ben ik er wel weer bij.
 

Zondag 13 september Naardermeer Rondje

Ook deze zondag hebben we in een klein groepje alsnog een tochtje gereden. Het is tenslotte nu nog mooi weer. Aangezien de herfst nadert en het in de avonden steeds vroeger donker wordt, is het nog maar even afwachten hoe lang we hiervan nog kunnen genieten.

We moesten elkaar even zoeken in Almere maar met een TOMTOM kon je best elkaar nog eens tegen. Zodra we een goed parkeerplekje hadden gevonden en achter in de bak van de auto zaten begon het een beetje te miezeren. Ach, ging wel overwaaien dachten Clara en ik maar zodra we dit alleen al hadden uitgesproken begon het te hozen. Dan even schuilen in de achterbak van Nophert met een glaasje appelsap vers zelf geprest (met de machine van Clara). Nou het bleef bewolkt. Vooruit dan maar terug naar Bussum waar we een kopje thee kregen van Clara en een emmer vol druiven waar ook weer sap van moet worden gemaakt. Jullie zijn gewaarschuwd voor dinsdag dus. Proeven! Het weer in Bussum was weer prima en Andreas, Clara en ik besloten toch maar te gaan skaten rond het Naardermeer. Prima leuke tocht maar wat een WIND! Joh ik kwam maar met moeite vooruit (wind? Skates? Slechte conditie) maar de route was prachtig, asfalt af en toe minder. Maar ja elk nadeel heeft een voordeel, ik heb weer met heel wat spiergroepen mogen kennismaken in mijn lichaam en heel wat overtollige calorietjes verbrand. Hiermee kwam de heerlijk grote koek van Andreas ook goed van pas. Gesloopt, totaal bezweet weer bij de auto. Hier nog even Clara thuis afgezet en door naar huis. Nu heb ik wel een TOMTOM en dus teveel vertrouwen in zo een ding. Klakkeloos gevolgd waardoor ik gelijk de verkeerde kant opreed en heel Bussum weer te zien kreeg. Toch meer op mezelf vertrouwen.

Clara en Andreas bedankt voor de leuke route weer en het braaf steeds achterom kijken waar ik bleef.
 

Pari Roller - de movie

Bekijk de video van Stephan, rollend à Paris.
Skatelog archief
augustus 2009   september 2009   oktober 2009   november 2009   december 2009   januari 2010   april 2010  
-
Het skatelog staat open voor mensen die het leuk vinden om berichten te plaatsen. Lijkt het je wat? Neem contact op.
-
This page is powered by Blogger. Isn't yours? rss feed [Atom]
www.skateclub.nl