FAQ

Wat is Skateclub Amsterdam?
Wanneer begint het seizoen weer?
Waar kan ik jullie vinden?
Is het een officiële club?
Is lidmaatschap verplicht?
Is de discussiegroep verplicht?
Moet ik goed kunnen skaten?
Hoe herken ik jullie als ik voor het eerst kom?
Gaat het door bij regen of nat wegdek?
Zijn beschermende kleding en verlichting verplicht?
Hoe kan ik foto's uploaden naar de website?
Organiseren jullie ook de Friday Night Skate?
Hoe is Skateclub Amsterdam ontstaan?

Wat is Skateclub Amsterdam?
Skateclub Amsterdam is een informele, ongeorganiseerde groep mensen die in de zomer elke dinsdagavond recreatief gaat skaten. In het voor- en najaar, als het 's avonds te donker wordt om veilig te skaten, dan rollen we soms op zondagmiddag. Elke keer bedenken we een andere route in en rond Amsterdam.

Wanneer begint het seizoen weer?
We gaan weer rijden zodra het weer het toelaat en iemand het initiatief neemt om een rit op facebook te zetten. Als je inschrijft bij de discussiegroep wordt je automatisch op de hoogte gehouden.

Waar kan ik jullie vinden?
Alle informatie over de route van de week, het vertrekpunt en het tijdstip van vertrek, wordt gecommuniceerd via facebook.

Is het een officiële club?
Nee, er bestaat geen formele organisatie rond deze club. Er zijn geen leiders, regels of wat dan ook. De club draait zolang er mensen komen en er elke week door iemand een route op facebook wordt gezet. De enige regel is dat er dinsdagavond geskate wordt en we na afloop afterskaten in een kroeg of op een terras.

Is lidmaatschap verplicht?
Nee, er bestaat geen lidmaatschap. Deelname is gratis en iedereen die zin heeft om te skaten kan gewoon komen. Zo eenvoudig is het!

Is de discussiegroep verplicht?
Nee. Facebook is gewoon een communicatiemiddel. Je kunt zien wat er speelt en je kunt zelf voorstellen doen aan de anderen. Je kunt afspraken maken over hoe, waar en wanneer elkaar te ontmoeten. Ook kun je afspreken buiten de vaste dinsdagavonden om.

Moet ik goed kunnen skaten?
Ook minder ervaren skaters zijn welkom, maar het is wel fijn als je een beetje snelheid hebt. Het tempo is redelijk maar we houden rekening met elkaar en wachten op elkaar. Qua conditie moet je in staat zijn om ruim 2 uur te kunnen skaten. We rijden 20-25 km op een avond. We houden kleine pauzes en meestal stoppen we halverwege bij een terras.

Hoe herken ik jullie als ik voor het eerst kom?
Realiseer je dat we een informeel clubje zijn. We dragen geen clubshirts of zo. Nieuwkomers hebben daarom soms moeite om ons te herkennen, ook omdat de skates misschien nog in de rugzak zitten. Handig is om via facebook te melden dat je komt, dan kijken we naar je uit.

Gaat het door bij regen of nat wegdek?
Bij nat wegdek is de kans op vallen groot en bij regen lopen de lagers van je skates schade op door roestvorming. De skate gaat dan niet door. Wil je zien of het op de skateavond droog blijft, bekijk dan het actuele weerbericht en volg facebook tot vlak voor de start.

Zijn beschermende kleding en verlichting verplicht?
Skaten is geen risicoloze sport. Als je valt kun je je behoorlijk bezeren. Daarom raden wij alle deelnemers aan om zich tijdens het skaten goed te beschermen. Het dragen van pols-, knie- en elleboogbeschermers en een helm is zeer aan te bevelen! Wanneer de avonden korter worden is het dragen van lampjes zeker geen luxe. Aangezien iedereen gratis kan deelnemen en Skateclub Amsterdam een joviaal, niet-commercieel initiatief is, spreekt het voor zich dat je voor eigen risico deelneemt. Er is geen formele organisatie die aansprakelijk is voor opgelopen letsel of schade. Je bent immers zelf de Skateclub!

Hoe kan ik foto's uploaden naar de website?
- het geheime emailadres aan;
- Voeg de foto of foto's als bijlage toe aan een email;
- Verstuur naar het geheime emailadres en klaar!

Organiseren jullie ook de Friday Night Skate?
Nee, wij hebben geen banden met de FNS. De FNS bestaat al veel langer en is soms een massaal gebeuren. Wij zijn een klein clubje. De FNS is wel een echte aanrader!

Hoe is Skateclub Amsterdam ontstaan?
In maart 2003 heb ik een skateclubje voor singles opgericht om te gaan skaten in het Vondelpark: Single Skate. Dit heeft drie jaar gelopen. Ondertussen werd de club opengesteld voor niet-singels en omgedoopt tot Skateclub Vondelpark.
Vanwege het succes ontstonden er nog twee skateclubjes in het Vondelpark, waardoor het een beetje verwaterde. Toen het Vondelpark in 2006 op de schop ging kwam de skateclub helemaal stil te liggen. Zomer 2008 is de club nieuw leven ingeblazen en hebben we besloten om het Vondelpark, dat nog steeds half opengebroken was, vaarwel te zeggen en te elders gaan toeren in en vooral buiten de stad. Vandaar dat de club nu heet: Skateclub Amsterdam.

Coen

www.skateclub.nl